• Avaleht
  • Blog
  • 10 küsimust, millest lähtuda kingi valimisel

1. Mida meeldib kingisaajale vabal ajal teha?

- Mõtle, mida kingisaajale meeldib vabal ajal teha, või mis ta sooviks teha. Kas saaksid osta mõne toote, mis aitab teda selle hobi juures? Või saaksid aidata mõne kohustuse täitmisega, et kingisaajal oleks vaba aega oma hobi jaoks.  

Näide: kunstitarbed kunstnikule, gurmee toiduained või retseptiraamat kokandushuvilisele, lapsehoidja hõivatud lapsevanemale.

2. Kas neil on puudu vabast ajast või rahast?

- Tavaliselt on inimesel puudu kas ajast või rahast (loomulikult on ka variante, kus on mõlemad probleemid). Inimesele kellel on pigem puudu rahast, sobivad näiteks kinkekaardid. Kingisaajale, kes vaevleb ajapuuduses võiksid kinkida mõne abistava teenuse. Jah, see kingitus võib olla ‘’igav’’, kuid on kindlasti praktiline.  

Näide: koristusteenus, valmistoitude kullerteenus, või paku näiteks iseend mõnel päeval õhtusööke valmistama.

3. Kui nad ostlevad, siis milliste asjade poole neid tõmbab?

- Siin on võimalused lõpmatud. Kas kingisaaja ei ole eriline shoppaja? Siis ignoreeri seda punkti ning loe järgmisi. 

4. Kas on midagi, mida nad sooviksid õppida?- Kas kingisaajale meeldiks midagi õppida?

Ehk neile meeldiks mõni raamat või kursus? Veel parem, minge kursusel koos. 

5. Kas oleks miskit, mida teil oleks koos tore teha?

- Tulenevalt pandeemiast on inimesed viimastel aastatel jäänud kaugemaks kui kunagi varem ning piirangud takistavad mõningaid tegevusi ja üritusi, kuid on siiski asju, mida saaksite koos teha. 

Näide: piletid teile kahele kontserdile või etendusele, mõni välitegevus: uisutamine, suusatamine, matk.

6. Kuidas neile meeldib lõõgastuda?

Mõtle kuidas meeldib kingisaajale lõõgastuda. Kas neile meeldib käia massaažis, maniküüris või hoopis kinos? Paku talle seda võimalust.

7. Kas nad on rääkinud, et soovivad endale midagi konkreetset lähiajal osta?

- Märgi endale juba enne jõule üles asjad, mida kingisaaja jutu käigus mainib, et soovib endale saada või osta. Nii teed sa kingi, millega ei saa eksida ning lisaks teed kingisaajale lisarõõmu oma tähelepanelikkusega.

8. Kas neil on mõni südamelähedane heategevusorganisatsioon?

- Tihti on inimestel asju rohkem kui vaja. Paljusi inimesi rõõmustaks, kui teed nende nimel annetuse mõnda neile südamelähedasse heategevusorganisatsiooni. 

9. Kas kingisaaja on praktiline inimene?

- See ei pruugi olla küll nii huvitav kingitus, kuid praktiline inimene võib olla väga rõõmus mõne kinkekorvi üle. Täida kinkekorv vajalike asjadega. Näiteks keha-ja juuksehooldusvahendid, tema lemmikud toidud, joogid jms. Võimalusi on palju.

10. Mis teemad neile elevust pakuvad?

- Kas on mõni teema, mis sinu kingisaajale erilist elevust pakub? Ehk sooviks ta valitud teema raamatut või filmi? Võid talle panna kokku playlisti selleteemaliste podcastidega. Kui ta armastab sarju, võid kinkida talle mõne voogedastusplatvormi tellimuse. 

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud