• Avaleht
  • Blog
  • 🍁Juuksehooldus sügisel ja talvel❄️

🍁Juuksehooldus sügisel ja talvel❄️

 

Oleme üleminekuajal -  suvi on jäänud seljataha ning sügis annab märku, et ta on kohal ja plaanib jääda. Septembri me pühendame seekord juustele ja selles aitab meid Helen Heinroos.

Helen on üks äärmiselt inspireeriv, andekas, sõbralik ja sihikindel naisterahvas, kes löö laineid ainult Eestis, vaid ka välismaal. Lisaks on see auhinnatud juuksevõlur püsti pannud ka oma salongi  Helen Heinroos Hair Ilustuudio, mis asub Kalamaja piiril. Seda tasub kindlasti külastada!

blond woman with yellow coat

 

Mida peab tegema sügiseses ja talvises juuksehoolduses teisiti?

 

Kõik oleneb alati juuksetüübist ning tasub kuulata nii oma juukseid kui ka juuksurit. Suvel on kindlasti rohkem vaja päikesekaitset aga hooaegade vahetumisel juuksed vajavad rohkem niisutust  ja turgutust. Kindlasti soovitan teha maski ja kasutada palsamit. Soovitav on kasutada ka juustesse jäetavaid palsameid, maske ja õlisid, sõltuvalt sellest, mis sobib just sinu juuksele.

 Asi, mida kindlasti ei tohiks teha on märgade juustega õue minemine. Oleme harjunud, et suvel võime minna õue ja juuksed kuivavad nii muuseas ära. Kui sa aga lähed talvel välja märgade juustega (näiteks peale trenni), siis tekib juustesse härmatis, mis kahjustab juukseid ning juuksed lähevad takku. Kahjuks see lõpeb tihti juuste maha lõikamisega. Lase juustel enne ära kuivada või kasuta fööni. Fööni kasutades tuleb kindlasti kasutada kuumakaitset. Sügisel ja talvisel ajal hoia juuksed kindlasti kas mantli  või mütsi all, sest nii lumi kui ka niiskus võivad tekitada juustesse härmatist.

 

Tutvu meie maskide ja palsamitega siin.

 

 

Kui mitu korda nädalas peaks juukseid pesema?

 

Juukseid tuleb pesta vastavalt vajadusele ja peanaha tüübile. Kui sul on peenike juus, siis juus määrdubki kiiremini ning sa pesedki juukseid kas iga päev või üle päeva. Kasutades kuiva šampooni, siis saab seda vahet pikendada. Kuivade, paksude ja lokkis juuste puhul võib juhtuda nii, et peabki nädalas vaid korra või kaks pesema. Šampoon on peanaha pesemiseks, seega šampooni tuleb valida peanaha tüübi ja probleemide järgi.

Kui me peseme on peanaha puhtaks, siis meie nahk hakkab kohe uuesti tootma rasu, et naturaalne niisutus oleks olemas, mida rohkem sa pesed, seda rohkem su peanahk tegelikult rasu toodab.

Muidugi saab juust harjutada, et peaks vähem kordi pesema aga selleks tuleb varuda aega ja kannatust. Kindlasti venitage beebidega nii kaua kui võimalik, pole vaja kohe seda šampooni vaja neile pähe panna.

 

 Kas tihe juuksepesu rikub juukseid?

 

Ma ei ütleks, et tihe pesemine kahjustab juukseid, pigem on oluline kuidas sa kammid. Juustega tuleb käituda hellalt, ei tohi rapsida. Muuda oma juus hooldustoodetega (mask või palsam) siidisemaks ning hari käib palju kergemini läbi. Lisaks tuleks juuste kammimist alustada otstest, mitte kõrgemalt. Muidugi juuste ületoitmine on ka üks põhjuseid, miks juuksed võivad muutuda kiiremini rasuseks.

naine vannis

 

 

Mis temperatuuri juures tuleks juukseid pesta ja loputada?

 

Soojem vesi avab juuste poore ja külmem sulgeb. Kui sa soovid, et värv maha kuluks, siis kasuta pigem soojemat vett aga kui soovitad säilitada värvi, siis vastupidi. Igaüks peab ise tunnetama -  alusta soojemaga ja loputa näiteks jahedamaga. Väga kuuma ja väga külma veega ei tasuks juukseid pesta.

 

 

Kas pesta juukseid kaks korda järjest?

Minule meeldib pesta pead duši all kaks korda, eriti kui juustes on stiliseerimisvahendeid. Esimese korraga pesed maha suurema mustuse ja teisel korral saad kõik mustuse juustest välja. Kui juus on puhtam, siis piisab ühest korrast.

 

 

Millised on suurimad vead, mida inimesed teevad juuksehoolduses?

 

Üks suurimaid vigu on kammimine, kammitakse liiga tugevalt ning alustatakse juuksejuurest. Juukseid tuleb kammima hakata otsest ning mitte väga märgasid juukseid kammida. Üks tüüpvigu on muidugi ka, et ei kasutata kuumakaitset enne kuumtöötlust. Väga suur viga, mida tehakse veel, et hakatakse lokke tegema või sirgendama niiskeid juukseid. Juus peab olema enne neid tegevusi 100% kuiv. Sa ju ei pane kuuma triikrauda vastu kätt, samamoodi ära pane kuuma sirgendajat niisketele juustele.

Ka kasutatakse juustele liiga kõrgeid kuumuseid, näiteks lokkide keeramise puhul võiks olla temperatuur maksimaalselt 180 kraadi. Kui juus on õhuke ja blond, siis see temperatuur võiks olla veel madalam, näiteks 140 kraadi. Ära hoia ka lokitange liiga kaua ka juustes, siis tekib pigem vastupidine reaktsioon, piisab 30 sekundist.

Kindlasti mainiks veel kord ära, et üks tihe viga on märgade juustega õue minemine jahedal ajal. Ja muidugi inimesed tihti värvivad kodus ise oma pead näiteks mustaks ja järgmine päev helistavad juuksurile, et ma tahaks saada nüüd blondiks. Seda pole mõtet teha, see rikub väga juukseid.

 Muidugi veel, et ei kasutata šampooni ja palsamit koos ning nende üle doseerimine. Toodet tuleks panna juustesse hajutatult ja alati saab ju juurde panna kui puudu jääb. See loogika ei tööta siin, et mida rohkem seda parem.

 Lisaks ei soovita minna sauna märja peaga, pane rätik pähe. Saunas on ju 16-100 kraadi ja juustes tekib keemise efekt. Kasuta seda aega kasulikult, pane mask juustesse ja rätik pähe, soojaga töötab mask nii kui nii paremini. Mida kauem mask on peas, seda parem.

naine on saunas

 

 

Kas ja kui tihti peaks palsamit kasutama?

 

Palsamit tuleks kasutada peale igat juuksepesu. Kindlasti jälgi tootja juhiseid, kaua palsam peaks juustes olema. Kui sa kasutad palsamit, siis maski enam panema ei peaks. Kui soovid teha maski, siis seekord ei kasuta palsamit.

 

 

Kas ja kui tihti peaks maski kasutama?

 

Oleneb juuksetüübist, peale iga peapesu ei tasu maski teha, sest siis toidad sa juukse üle. Selline keskmine võiks olla peale igat viiendat peapesu. Kui juus on töötlemata ja täiesti terve, siis ei peagi võib olla maski tegema. Kui pole päris kindel, siis kindlasti konsulteeri oma juuksuriga.

 

Kuidas aru saada, et tegu on juukse üleliigse hooldusega?

 

Esimene märk on see, et juus muutub kiiretsi rasuseks või on isegi peale pesu rasune.

 

Kuidas valida šampooni?

 

Šampooni valime peanaha järgi, kui pea nahk on rasune siis šampoon tuleb valida rasustele juustele. Sama lugu kõõmaga või kuiva peanahaga. Palsamit või õli, mis on juustesse jäetav, valid otste järgi. Võib isegi olla kaks šampooni, üks kergem ja teine sügavniisutav, siis väldid üle toitmist. Vabalt võib vahetada šampoone, ei pea igavesti pesema samaga. Kui on tegu kõõma või muu suurema probleemiga, siis tuleb käituda täpselt juhiste järgi ja võib olla kasutada ka peanaha seerumit.

  

Tutvu meie šampoonidega siin.

 

Mida peaks jälgima patsikummi kasutamisel?

 

Patsikummi puhul peab jälgima, et patsikumm ei sikutaks. Kõige paremad on juustele siidist ja pehmed juuksekummid. Kõige tähtsam, et tuleb juuksed lahti harutada, et mitte mehaaniliselt neid vigastada.

oatsikummid ümber käe

 

Kas juukseid värvida pigem puhaste või rasuste juustega?

See on nii ja naa, kui värvida üle pea (eriti blondeerimisel) ja siis on hea, kui nahk oleks kaitstud ning värv ei kipita. Juus ei tohiks olla täiesti rasune ja stiliseerimise tooteid täis. Kui on tegu mõne spetsiifilise tööga, siis on vaja näiteks puhast ja lendlevat juust. Konsulteeri kõigepealt  oma juuksuriga.

 

 Mis on kõige suurem müüt juuksehoolduses?

 

Müüt – juuste lõikamine paneb juuksed kiiremini kasvama.

 Kõik oleneb kui kiiresti su juuksed kasvavad ja kui katkised on juukseotsad. Katkine juus murdub ning su juus muutub lühemaks. Mõistlik on katkine juus ära lõigata. Sõltub ka juuksetüübist, kui juus on õhem ja nõrgem, siis tal pole jõudu kasvada väga pikaks. Kui juus on katki, ei saa sa seda parandada aga saad hooldada ning niisutada. Nii kui sa jätad hoolduse ära, siis muutub juus jälle tõredaks.

naisel lõigatakse juukseid

 

Tutvu meie juustele mõeldud toodetega siin.

 

 

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud