Maiustused on nagu keelatud vili, mis maitseb hästi, aga võib sinu kehale põhjustada suuri probleeme, mille hulka kuuluvad ka probleemid nahaga.

Kui oled vähemalt korra õhtul liigselt magusat tarbinud, siis ilmselt tead, kui ruttu võib näonaha seisukord üleöö muutuda. Piisab vaid ühest pilgust peeglisse, et näha, kuidas jäätis või tahvel šokolaadi sinu nahale mõjus. Suhkur on põletikku soodustav toit, rohke suhkru tarbimine võib raskendada  nahahaigusi, nagu rosaatsea, ekseem ja psoriaas.

Mis puutub naha vananemisse, siis suhkru liigtarbimine aitab sellele kindlasti kaasa. Liigne suhkrutarbimine põhjustab kortsude teket: sellega kaasneb glükatsioon ehk olukord, kus suhkrumolekulid kleepuvad sidekoerakkude külge, põhjustades nende jäigastumist. Kollageeni- ja elastiinikiud, mis vastutavad naha pringi välimuse eest, kaotavad elastsuse, tagajärjeks on kortsus ja lõtvunud nahk. Vananedes kollageeni- ja elastiinikiudude taastootmine niigi aeglustub, kuid liigse suhkrutarbimisega kiirendame protsessi veelgi.

Hea uudis on see, et sa ei pea oma naha hea välimuse saavutamiseks suhkrut täielikult oma menüüst kõrvaldama. Pead lihtsalt rohkem tähelepanu pöörama, kus kohast menüüs sisalduv suhkur pärineb. On suur vahe, kas tegemist on lisatud suhkrute või looduslike suhkrutega, mida leidub puu- ja köögiviljadest.  Hea mõte on ka vähendada alkoholi ja punase liha kogust toidulaual ning valida maiustusteks kommide asemel pähklid ja kuivatatud puuviljad.

Sileda ja terve naha jaoks on kõige vaenulikumaks osutunud töödeldud suhkrud ning süsivesikud. 

Viimased uudised

Тags:

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud