• Avaleht
  • Blog
  • 🚫Müüdid seoses looduskosmeetikaga🍃

🚫Müüdid seoses looduskosmeetikaga🍃

Olin hiljuti Dushka asjadega kaubanduskeskuses, kui kuulsin ühte naist rääkimas oma sõbrannaga, et ta proovis looduslikku näokreemi ja see jättis naha väga kuivaks. Ta lisas, et ei tasu osta seda brändi ja looduskosmeetikat üleüldiselt.  Sellest olukorrast inspireeritud ma mõtlesin, et selle blogi ma pühendan looduskosmeetika müütidele ja nende kummutamisele.

1.Müüt: Looduskosmeetika jätab naha kuivaks!

Meie kõigi nahk on väga erinev ja iga kreem ei sobigi kõigile. See mis minule sobib ei pruugi sobida sulle. Lisaks me väga tihti võtame seisukoha peale esiemst või teist kasutamise korda, tegelikult sa näed alles tulemusi 28 päeva jooksul, kui su naha rakud on uuenenud. 

Kui sulle ei sobi brändi üks toode, siis on ebaaus üldistada, et sel juhul ei sobi sulle üksi toode või üleüldiselt looduskosmeetika. Väga tihti peame  katsetama erinevaid tooted kui leiame omale õiged. 

Võin ausalt öelda, et kõik Dushka tooted ei sobi ka mulle aga see täiesti normaalne, sest mul on tundlik nahk ja mulle ei peagi sobima kõik tooted, iga inimese nahk on individuaalne. 

Kui konkreetne kreem jättis nahka kuivaks, siis anna see kellelegi, kelle nahk pole nii kuiv ja proovi mõnda teist kreemid selle brändi valikust või konsulteeri müüjaga.

2.Müüt: Looduskosmeetika kreemid on kõik väga rasvased!

Ma ei saa muidugi rääkida kõikide brändid eest aga enamus looduskosmeetika brändid on välja töötanud valemid, et kreemid oleks mõnusad ja kergesti imenduvad. Tehnoloogia kosmeetika valdkonnas arvenb kiiretsi ja oma ala spetsialistid töötavad üha enam välja paremaid ja innovaatilisemaid tooteid. 

Üks või kaks halba kogemust, ei tohiks olla üldistus kogu looduskosmeetika “kapsaaeda”.

3.Müüt: Looduskoseetika ei saa olla värviline ja lõhnada hästi!

Minule endale assotsieerus pikalt looduskosmeetika pruuni ollusega purgis, millel on maltsalõhn. See on juba pikemat aega minevik, nagu kõik teisd valdkonnad arveneb ka looduskosmeetika. Me tahame uskuda, et kui toode on arbuusi lõhnaga või roosat värvi, et siis see külla ei saa olla looduslik. Tegelikult saab, looduslike värvide ja aroomide maailm kasvab igapäevaga.

Mul ei jää muud üle kui öelda, ära karda värvi ja imelisi lõhnu!

4.Müüt: Mulle pole kosmeetikat poest vaja, ma teen ise või ostan naabrinaiselt!

Muidugi sa võid endale avaokaadtot näole määrida, kui see teeb sulle hea tunde aga tegelikuses pole sellel mingit kasutegurit, sest vitamiinid ja mineraalid, mis on avakaados ei imendu nii sinu nahka. Parem tee sellest avakaadost salat või söö niisama, siis saad need vajalikud omadused läbi seedimise. Kodustehtud kosmeetikaga kaasnevad ohud ja sa võid omale lausa põletuse saada. Kosmeetika firmades on kogemustega tehnoloogid, kes töötavad välja tooteid ja teavad koostisosade omadustest palju. Nad teavad kuidas formuleerida valemeid ja sellele kõigele järgneb pikk testimise periood. Toodete koostis loksutatakse grammi täpsusega paika. Ise tehes või  naabri tehtud toodete puhul (kui tegu pole just professionaaliga) puudub igasugune kontrol ja tihti peale ka piisavad teadmised. Selline olukord võib lõppeda allergia, nahaärrituse, põletuse, akne või mõne muu negatiivse kogemusega.  Loodmulikult kodus tehtud lihtne kehakoorija ei pruugi sulle liiga teha aga kodus tehtud päevituskreem ma kindlasti ei soovita kasutada, see võib lõpeta suure põletusega. 

5.Müüt: Looduskoseetika ei toimi!

Ma julgelt vaidlen vastu, muidugi taaskord ma ei saa rääkida kõikide brändide eest. Kõik sõltub mida sa ootad tootelt. Kahjuks kortse ei võtta ära ükski kreem, sellesse saab ainult sekkuda iluprotsetuuridega või ilukirurgiaga. Kreemid saavad siluda või ennetada kortse õigete aktiivainetega aga kahjuks emotsiooni kurrukesi päris ära ei võtta isegi 500 eurone kreem. Nagu üks dermatoloog ütles: “Ma usun kortsukreemidesse siis,  kui see suudab muuta rosina viinamarjaks." Looduskosmeetika toimib sama hästi kui mis tahes teine kreem, kui on kasutatud õigeid koostisosi. 

❗️Kui rääkida dekoratiivkosmeetikast, siis siin kohal toon välja, et mineraalkosmeetika mõju nahale on tunduvalt parem kui tavakosmeetika puhul.

Looduskosmeetika eelistest loe siit ja mineraalkosmeetika eelistest siit.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud