🪒Raseerimise ABC🛁

Hoolimata sellest, et jalakarvu on võimalik väga mitmel viisil eemaldada, tundub raseerimine olevat kõige lihtsam, kiirem ja valutum variant. Kuidas aga garanteerida seda, et karvakasv oleks aeglane ning jalad püsiksid kauem siledad?Raseerimise juures on tähtis selle tehnika, kuid pehme, sileda ja karvavaba naha saamiseks vaid õigest tehnikast ei piisa. Sama tähtis kui raseerimise ise, on see, mida sa enne ja pärast raseerimist teed.

  • Kõige olulisem raseerimisele eelnev protseduur on koorimine - nii eemaldad kehalt surnud naharakud ning tood ka sissekasvanud karvad tagasi sinna, kus nad tegelikult olema peaksid. Koorimine ongi hea just seepärast, et lisaks sellele, et valmistad karvad eemaldamiseks õigesti ette, jätab see su naha ka pärast raseerimist siidiselt siledaks!

Tutvu meie koorijatega siin.

  • Enne raseerimist on ka tähtis duši all või vannis käia, sest see eemaldab nahal oleva higi. Lisaks niisutab see karvanääpsu, mistõttu on seda kuni 60protsenti kergem raseerida. Kõige kasulik oleks vee all liguneda 2-3 minutit, sest hiljem (näiteks pärast 15 minutit vee all olemist) hakkab nahk kergelt kortsuliseks tõmbuma ja õrnalt paisuma, mistõttu pole enam väga naha lähedalt võimalik raseerida.

  • Määri nahale ohtralt raseerimisgeeli, vahtu või niisutavat dušigeel, sest need  hoiavad karvanääpsu niiskena ning tagavad raseerija sujuva libisemise. Seebi kasutamine pole soovitatav, sest see võib raseerija terasid ummistada ja paljud seebid on ka nahka kuivatavad ja võivad põhjustada ketendamist.

Tutvu meie dušigeelidega siin.

  • Vali oma raseerijat hoolikalt. Paljud firmad pakuvad suure valiku erinevaid raseerijaid, mille seast saad endale täpselt õige valida. Tähtis on, et tera oleks kogu aeg hästi naha vastas, isegi sellistes keerukates kohtades nagu põlved ja pahkluud. Ära kunagi kasuta karvade eemaldamiseks meestele mõeldud raseerijaid, sest naise nahk eeldab just naistele suunatud raseerijat. Kõige paremini toimib aga selline raseerija, mille terade kõrval paikneb ka niisutav riba - see eemaldab karvad kõige tõhusamalt ning garanteerib tagatipuks ka püsivama tulemuse.

  • Raseerides tuleb kindlasti jälgida seda, et liiguksid raseerijaga piki jalga ülespoole. Nii eemaldad need surnud naharakud, mis keha koorimise käigus veel alles jäid, samuti saad lahti ka kõige väiksematest ja jonnakamatest karvakestest ning pärsid nende tagasikasvu.

  • Ära kunagi kasuta kulunud tera. Uus tera tagab nahalähedasema ja siledama raseerimise ning ennetab sisselõigete ja nahaärrituse teket. Tera peaks vahetama kohe kui tunned, et tas kasvõi natukesegi nürimaks on jäänud ja enam nahal nii kergelt ei libise. Keskmiselt vahetavad naised raseerija tera välja pärast kümmet kasutuskorda, kuid tera nüristumine sõltub karvakasvust ja raseerimissagedusest, nii et kindlat aega pole võimalik määrata.

  • Pärast raseerimist loputa keha hoolikalt ning patsuta kuivaks. Hoidu rätikuga tugevalt hõõrumast ja ära patsuta keha päris lõplikult kuivaks. Hoolimata sellest, kas raseerid end või mitte, on kreemi või õliga niisutamine kõige parem asi, mida oma kehale teha saad. Eriti hädavajalik on see aga just siis, kui oled end äsja raseerinud ning muu hulgas silub üks hea kreem või õli sinu nahka just nii palju, et karvaeemaldus tõhusana püsiks.

tutvu meie kreemidega siin.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud