• Avaleht
  • Blog
  • Kuidas pesta siidist padjapüüri pesumasinaga?🛌

Kuidas pesta siidist padjapüüri pesumasinaga?🛌

Siidist padjapüüride populaarsus on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud tänu nende luksuslikusele ja kasuteguritele, mida siid pakub juustele ning nahale. Kuigi siidi puhul soovitatakse üldiselt käsipesu, on võimalik siidist padjapüüre pesta ka pesumasinas, järgides õigeid ettevaatusabinõusid. Selles juhendis juhendame sind läbi sammude, kuidas turvaliselt ja tõhusalt pesta oma siidist padjapüüri pesumasinas.

Samm 1: Loe hooldusjuhiseid

Enne pesumasinas pesemist loe hoolikalt tootja poolt antud hooldusjuhiseid. On oluline järgida konkreetseid juhiseid, et saavutada parimat tulemust ja vältida võimalikku kahju siidkangale.

Samm 2: Kaitse oma padjapüüri

Kaitse oma siidist padjapüüri pesumasinas pesemise ajal, asetades selle spetsiaalselt õrnade kangaste jaoks mõeldud pesukotti või siidist padjapüüri kotti. See takistab padjapüüri sattumist masinas sasipundarisse või kahjustumist. Keera padjapüür enne koti panekut tagurpidi (õmblused väljapoole).

Samm 3: Vali õrn tsükkel ja külm vesi

Sea pesumasin õrna või siidipesu tsüklile, mis kasutab madalamat pöörlemiskiirust ja aeglasemat liikumist. Kasuta külma vett (kuni 30 kraadi), kuna kuum või liiga soe vesi võib põhjustada siidi kokkutõmbumist või läike kaotamist. Väldi kindlasti pleegitusainete või tugevate pesuvahendite kasutamist, kuna need võivad kahjustada õrna siidi. 

Samm 4: Kasutage õrna siidipesuvahendit

Lisa pesumasinasse väike kogus õrna siidipesuvahendit. Otsi pesuvahendit, mis on spetsiaalselt välja töötatud õrnade kangaste või siidi jaoks. Väldi loputusvahendite või muude lisandite kasutamist, mis võivad siidkiude katta ja mõjutada nende loomulikke omadusi. Kõige parem on geel, kpaslid ja pulber võivad kahjustada kangast. 

NB: ära vala pesuvahendit otse siidile!

Samm 5: Alusta pesutsüklit

Aseta pesumasinasse siidist padjapüüri sisaldav pesukott. Alusta pesutsüklit ja laske masinal tsükkel lõpule viia.

Samm 6: Õrn pöörlemiskiirus ja lisaloputus (valikuline)

Kui sinu pesumasin pakub võimalust õrnale tsentrifuugile (kuni 400 pööret) või lisaloputust, siis kaalu nende kasutamist, et vähendada liigset liikumist ja eemaldada järelejäänud pesuvahendi jäägid põhjalikult.

Samm 7: Padjapüüri kuivatamine

Pärast pesutsüklit eemalda hoolikalt siidist padjapüür pesukotist. Ära pigista ega keeruta kangast. Pigista õrnalt välja üleliigne vesi, surudes padjapüüri kahe rätiku vahel. Üldiselt 400 pöörde puhul pole lisa kuivatamist vaja.

Samm 8: Lase padjapüüril õhu käes kuivada

Aseta siidist padjapüür pehmele, kuivale rätikule või riputa see õhu käes kuivama. Väldi otsese päikesevalguse või kuumusallikate käes kuivatamist, kuna need võivad põhjustada siidi pleekimist või muutumist hapraks. Lase padjapüüril enne kasutamist või hoiustamist täielikult ära kuivada.

Samm 9: Triikimine (valikuline)

Kui soovid, võid triikida oma siidist padjapüüri, et taastada selle sile ja läikiv välimus. Sea triikraud madalaimale siidikangastele sobivale kuumusele, mida tavaliselt tähistatakse "siid" või "madal". Triigi padjapüüri tagaküljelt või kasuta triikimiseks triikimislappe/siledat kangast, et vältida otseset kontakti triikrauaga ja siidpinnaga. Siidi triikimiseks sobib kõige paremini aurutamine.

Kuigi siidist padjapüüride puhul soovitatakse üldiselt käsipesu, on võimalik neid pesta pesumasinas. Järgides neid samm-sammulisi juhiseid, saad ohutult puhastada oma siidist padjapüüri pesumasinas, säilitades selle pehmuse ja ilu. Alati järgi tootja poolseid hooldusjuhiseid ja kasuta alati võimalikult õrna viisi, et tagada siidist padjapüüri pikaajaline vastupidavus.

Tutvu meie siidist padjapüüridega siin.

Viimased uudised

Kommentaarid(0)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Kõik väljad on kohustuslikud